O Ses Türkiye 2013 Yarışması Başlıyor

6 Nisan 2013 Cumartesi

           

.

O Ses Türkiye 2013 dünyada birçok ülkede Voice Of adı altında yayınlanan bir ses yarışması olarak 2011 yılında Acun Ilıca tarafından Türkiyede ilk kez yayınlanmaya başlanmıstır. Yayınlanmaya başlandığı andan itibaren tv izleyicileri tarafından sevilen bir yarışma haline gelen o ses türkiye yeni yayın döneminde yine Acun Medya tarafından televizyon ekranlarında sizlerle.

O Ses Türkiye 2013 yarışması bilindiği gibi dört Jüri üyesi ve bir sunucudan oluşmaktadır. Yarışma toplamda beş tur olarak düzenlenmektedir. O Ses Türkiye 2013 yarışması bilindiği gibi jüri üyeleri olarak başta Hülya Avşar olmak üzere Hadise, Mustafa Sandal ve Murat Boz tarafından oluşmaktadır. O Ses Türkiye yarışmacısının sunucusuda tabiki her sezon olduğu gibi Acun Ilıcalı tarafından yapılmaktadır.


Yarışmanın kuralları

O Ses Türkiye programında dört jüri ve bir sunucu yer almaktadır. Yarışma toplamda beş turdan oluşmaktadır.

    Birinci turda jüri üyeleri adayları sahneye arkası dönük bir şekilde dinler. Eğer adayın sesini beğenirse butona basar ve bulunduğu koltuk sahneye doğru döner. Şarkı bitene kadar tüm jüriler butona basabilir. Eğer bir yarışmacıyı birden fazla jüri beğenip butona basarsa bu kez yarışmacı ekibine katılmak istediği jüri üyesini seçer ve seçtiği jürinin ekibine katılır.

    İkinci tur "Düello" adı verilen turdur. Her bir jüri üyesi ekibinde bulunan toplam 18 yarışmacıyı ikişerli eşleştirerek sahnede yarıştırır. Yarışmacılar birbirleriyle düet yaparlar. Sonucunda koç yarışmaya kiminle devam edeceğini seçer ve diğer yarışmacıyı eler. Seçtiği yarışmacılar ise yarışmanın canlı olarak yayınlanacağı 3. turuna geçmeye hak kazanır.

    Üçüncü turdan itibaren yarışma canlı yayınlanmaya başlandığı için bu tura "Canlı Yayınlar" denilmiştir. Bu turda her ekipten her hafta kalan yarışmacı sayısına göre üç ya da dört yarışmacı yarışır. Canlı yayınlarda her yarışmacı performansını sergiledikten sonra her ekibin 1.si SMS oylarıyla bir sonraki hafta yarışmaya hak kazanır. Eğer o hafta her ekipten dört yarışmacı yarışıyorsa SMS oylarının ikinciside bir sonraki hafta yarışma hakkını kazanır. Kalan son iki yarışmacıdan birini ekibin Jürisi eler. Jürinin korumasına aldığı yarışmacıda bir sonraki hafta yarışma hakkı kazanmıştır. Bu tur her ekipten iki kişi kalana kadar devam eder.

    Yarı Final turunda ise her ekipten iki yarışmacı olmak üzere toplamda sekiz yarışmacı yarışır. Yarı finalde yarışmacılar şarkılarını seslendirdikten sonra jüri iki yarışmacısına toplamı 100 olacak şekilde puan verir. SMS oylamasının sonuçları da bu puanlara da eklenerek toplamda 100 puana ulaşan yarışmacı finalde yarışmaya hak kazananacaktır.

    Finalde ise kalan dört yarışmacı ise birbirleriyle yarışır. Dördüncü belli olduktan sonra, kalan yarışmacılar yeniden şarkı seslendirirler ve yeni SMS sonuçlarına göre üçüncü belli olur. Son iki yarışmacı kaldığında oylama sıfırlanır. İki yarışmacı arasında yeniden yapılan oylama sonucunda en çok oyu alan yarışmacı yani birinci olan yarışması O Ses Türkiye'nin şampiyonu, ekibinde bulunduğu jüri üyesi ise şampiyon jüri olarak seçilir.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder